Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Erwtenhummus

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • erwten (diepvries) 600 g
  • komkommers 0.25
  • citroenen 1
  • waterkers 0.5 bosjes
  • munt (vers) 2 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • feta (blok) 50 g
  • maanzaad 1 koffiel.
  • kikkererwten (blik) 350 g
  • tahin (sesampasta) 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • sesamolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pers de citroen.
  2. Snij de ongeschilde komkommer in kleine blokjes.
  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  4. Verkruimel de feta.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
  1. Kook de diepgevroren erwten onafgedekt 3 à 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Hou 10 erwten opzij voor de afwerking.
  2. Meng de gekookte erwten met de kikkererwten, de tahin en het gepelde knoflookteentje. Meng er het citroensap en de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Mix tot een gladde massa (voeg eventueel wat water toe).
Afwerking

Doe de hummus in een kommetje en werk af met de rest van de erwten, enkele blaadjes munt, de feta, de komkommer, enkele takjes waterkers, het maanzaad en de sesamolie. Serveer met vers brood en een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 404 kcal
Vetten 17.5 g
Verzadigde vetzuren 4.2 g
Koolhydraten 35.5 g
Suikers 2.4 g
Vezels 12.8 g
Eiwitten 19.9 g
Zout 0.8 g