
Enchilada’s met knolselder en seitangehakt
Ingrediënten
4 pasteitjes- seitangehakt 500 g
- knolselders 1
- jonge slascheuten 150 g
- platte peterselie 4 takken
- uien 1
- knoflook 2 tenen
- geraspte kaas 200 g
- zure room 4 eetl.
- wraps 4
- tomatenpuree 2 eetl.
- mosterd 1 koffiel.
- olijfolie 2 eetl.
- olijfolie extra vierge 2 eetl.
- rodewijnazijn 1 koffiel.
- gerookt paprikapoeder 0.5 koffiel.
- cayennepeper 1 snuifjes
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Schil de knolselder en rasp grof.
- Meng de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en de mosterd en kruid met zwarte peper en zout. Zet opzij.
Bereiding (15 min + 45 min)
- Verhit de olijfolie in een grote pan of kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg het seitangehakt en de knolselder toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.
- Meng er de tomatenpuree onder en laat enkele minuten mee bakken. Kruid met cayennepeper, gerookt paprikapoeder, een beetje zwarte peper en zout. Laat 10 min. afgedekt stoven tot net gaar.
- Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
- Verdeel de gehaktmengeling over de wraps. Doe er een eetl. zure room bovenop en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Rol dicht en leg met de naad naar onder in een ovenschaal.
- Bestrooi met de rest van de kaas en bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de wraps licht krokant zijn.
- Bedruppel de slamix met de dressing en serveer bij de wraps. Werk af met enkele blaadjes platte peterselie.
Afwerking
Je kan het seitangehakt ook vervangen door klassiek gemengd gehakt.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
904 kcal
Vetten
45.1 g
Verzadigde vetzuren
11 g
Koolhydraten
58 g
Suikers
7.1 g
Vezels
12.3 g
Eiwitten
60.1 g
Zout
3.2 g
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294