Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Crostini met zalm en geitenbrie

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 8 stuks

Ingrediënten

  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • verse spinazie 50 g
  • sjalotten 1
  • geitenbrie 100 g
  • stokbrood 0.5
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Snij het halve stokbrood in 8 stukjes. Leg op een bakplaat met bakpapier en bedruppel met 1 eetl. olijfolie. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Snij ondertussen de zalm in reepjes en de brie in plakjes.
  4. Snipper de sjalot fijn en hak de spinazieblaadjes grof. Meng met 1 eetl. Olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Beleg elke crostini met een plakje geitenbrie en enkele zalmreepjes. Werk af met het spinazieslaatje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vetten 7.2 g
Verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 10.4 g
Suikers 0.7 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 7.5 g
Zout 0.8 g