Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Crostini met wittebonenspread en tartaar van rode biet

Aperitiefhapje Minder dan 45 min. 20 stuks

Ingrediënten

  • rode bieten (of 3 kleine) 2
  • citroenen 0.5
  • verse tijm 1 takjes
  • knoflook 2 teentjes
  • ciabattabroden 1
  • witte bonen (blik of bokaal) 340 g
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • olijfolie 3 eetl.
  • walnotenolie 3 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken.
  2. Pers het knoflook en de halve citroen.
  3. Snij het ciabattabrood in dunne sneetjes.
  4. Rits de blaadjes van het takje tijm.
Bereiding (35 min.)
  1. Kook de ongeschilde rode bieten 15 min. beetgaar. Pel en snij in heel kleine blokjes.
  2. Maak een vinaigrette van de notenolie, appelazijn en honing. Kruid met peper en zout en roer onder de nog warme bietenblokjes.
  3. Mix de witte bonen met het knoflook, de olijfolie en het citroensap. Kruid met zwarte peper.
  4. Rooster de sneetjes ciabatta onder de ovengrill, in een grill of broodrooster.
  5. Smeer op elke crostini 1 eetl. bonenspread. Leg er een koffiel. van de bietentartaar bovenop en werk af met de verse tijm.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vetten 3.4 g
Verzadigde vetzuren 0.4 g
Koolhydraten 9.9 g
Suikers 1.4 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 2.2 g
Zout 0.2 g