
Croque met venkelslaatje, brie en appel
Ingrediënten
- venkels 1
- limoenen 1
- appelen 0.5
- dille 0.5 plantjes
- brie 100 g
- broden (naar keuze) 8 sneetjes
- olijfolie 3 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
- Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.
- Meng 1 eetl. van het limoensap en de zeste met de venkel en 2 eetl. olijfolie.
- Hak de dille fijn en voeg toe. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
- Snij de brie in plakjes en de ongeschilde appel in partjes van 1/2 cm.
- Leg dit tussen 4 sneetjes brood naar keuze en bak in een pan met 1 eetl. olijfolie of croque-monsieurmachine aan beide kanten goudbruin en krokant.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
315 kcal
Vetten
16.9 g
Verzadigde vetzuren
6.7 g
Koolhydraten
29.4 g
Suikers
4.2 g
Vezels
1 g
Eiwitten
10.8 g
Zout
1 g