Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Croque met venkelslaatje, brie en appel

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • venkelknollen 1
  • limoenen 1
  • appelen 0.5
  • dille 0.5 plantjes
  • brie 100 g
  • broden (naar keuze) 8 sneetjes
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (15 min.)
  1. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in fijne reepjes.
  2. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.
  3. Meng 1 eetl. van het limoensap en de zeste met de venkel en 2 eetl. olijfolie.
  4. Hak de dille fijn en voeg toe. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
  5. Snij de brie in plakjes en de ongeschilde appel in partjes van 1/2 cm.
  6. Leg dit tussen 4 sneetjes brood naar keuze en bak in een pan met 1 eetl. olijfolie of croque-monsieurmachine aan beide kanten goudbruin en krokant.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 315 kcal
Vetten 16.9 g
Verzadigde vetzuren 6.7 g
Koolhydraten 29.4 g
Suikers 4.2 g
Vezels 1 g
Eiwitten 10.8 g
Zout 1 g