Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Croque met pikant fetaslaatje met rucola

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • lente-uitjes 2
  • rucola 50 g
  • rode pepertjes 1
  • koriander 0.5 plantjes
  • feta (blok) 100 g
  • broden (naar keuze) 8 sneetjes
  • zonnebloempitten 2 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min.)
  1. Verkruimel de feta en hak de korianderblaadjes grof.
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
  4. Rooster de zonnebloempitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en laat even afkoelen.
  5. Meng het pepertje, de lente-uitjes, de zonnebloempitten en de koriander onder de feta.
  6. Leg dit samen met een beetje rucola telkens tussen 2 sneetjes brood naar keuze en bak in een pan met 1 eetl. olijfolie of croque-monsieurmachine aan beide kanten goudbruin en krokant.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 277 kcal
Vetten 13.4 g
Verzadigde vetzuren 5.2 g
Koolhydraten 27.4 g
Suikers 1.7 g
Vezels 0.9 g
Eiwitten 11.5 g
Zout 1 g