
Courgettespaghetti met feta, zwarte olijven en pompoenpitten
Ingrediënten
- kerstomaten 20
- courgettes 2
- oregano (vers) 3 takjes
- feta 150 g
- ontpitte kalamata-olijven (bokaal) 100 g
- pompoenpitten 1 eetl.
- olijfolie extra vierge 3 eetl.
- pompoenpitolie 1 eetl.
- balsamicoazijn 1 eetl.
- zwarte peper
- grof zeezout (molen)
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2, en vervolgens nog eens in de lengte in 2. Maak er daarna dunne linten van met een dunschiller. U kan ook een mandoline gebruiken.
- Snij de kerstomaten in 4.
- Hak de olijven grof.
- Hak de blaadjes oregano grof.
Bereiding (25 min. + 20 min. marineren)
- Meng de courgetteslierten met de extra vierge olijfolie, de pompoenpitolie, de balsamicoazijn, de grofgehakte oregano en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Laat 20 min. marineren.
Afwerking
Verkruimel de feta over de courgetteslierten en verdeel er de tomatenpartjes over. Werk af met de pompoenpitten en de grofgehakte olijven. Serveer met brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
272 kcal
Vetten
23.6 g
Koolhydraten
5.6 g
Eiwitten
9.1 g