Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Côte à l’os met groente- en aardappelpartjes en geroosterde kerstomaten

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • côtes à l'os 1
  • aubergines 3
  • rode bieten 3
  • kerstomaten 4 trosjes
  • bloemige aardappelen (grote) 4
  • olijfolie 3 eetl.
  • balsamicoazijn 2 eetl.
  • fleur de sel (met look en peterselie)
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de rode bieten en snij in partjes van ± 1,5 cm dik. Kook ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Schil intussen de aardappelen en snij samen met de aubergines in partjes van ± 1,5 cm dik.
  3. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie, kruid met zwarte peper en zout en meng goed.
  4. Leg de trosjes tomaat in een andere ovenschaal en bedruppel met de balsamicoazijn en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper, zout en look en peterselie.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (20 min. + 15 min. + 35 min. in de oven)
  1. Zet de aardappelen ± 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, voeg de aubergine en de rode biet toe en zet nog 20 min. in de oven.
  2. Zet na 5 min. ook de kerstomaten erbij.
  3. Kruid intussen de côte à l’os aan beide kanten met zwarte peper en zout. Schroei aan beide kanten mooi dicht in een hete grillpan. Zet nog 6 à 8 min. bij in de oven.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat nog ± 10 min. rusten onder aluminiumfolie of dek af met een bord.
Afwerking

Snij het vlees in plakjes en serveer met wat groente- en aardappelpartjes en de geroosterde kerstomaten. Geef er eventueel een beetje mayonaise of aioli bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 483 kcal
Vetten 16.5 g
Verzadigde vetzuren 4.2 g
Koolhydraten 36 g
Suikers 12.5 g
Vezels 11.5 g
Eiwitten 41.4 g
Zout 1.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294