
Confituurgebakjes
Ingrediënten
- boter (op kamertemperatuur) 100 g
- melk 50 ml
- eieren 1
- bladerdeeg 1 vellen
- confituur van vijgen en sinaasappel 140 g
- kokosbloesemsuiker 100 g
- speltbloem 70 g
- amandelmeel 60 g
Voorbereiding
Voorbereiding
- Meng de boter onder de kokosbloesemsuiker en klop tot een luchtige massa.
- Roer het ei los en meng er de melk onder.
- Meng de speltbloem en het amandelmeel onder het ei. Meng samen met de boter tot een gladde massa.
- Snij 4 vierkanten uit het bladerdeeg en snij de rest in dunne repen.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de vierkantjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snij met een mesje een vierkant in het deeg op 1 cm van de rand (snij het deeg niet volledig door).
- Besmeer het binnenste vierkant met de botermengeling en lepel er de confituur over. Maak met de reepjes bladerdeeg een roostertje op elk gebakje.
- Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de gebakjes mooi gebruind zijn.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
773 kcal
Vetten
44.3 g
Verzadigde vetzuren
20.1 g
Koolhydraten
80.6 g
Suikers
43.5 g
Vezels
3.2 g
Eiwitten
11.3 g
Zout
0.8 g