Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Confituurgebakjes

Dessert minder dan 60 min. 4 stuks

Ingrediënten

  • boter (op kamertemperatuur) 100 g
  • melk 50 ml
  • eieren 1
  • bladerdeeg 1 vellen
  • confituur van vijgen en sinaasappel 140 g
  • kokosbloesemsuiker 100 g
  • speltbloem 70 g
  • amandelmeel 60 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de boter onder de kokosbloesemsuiker en klop tot een luchtige massa.
  2. Roer het ei los en meng er de melk onder.
  3. Meng de speltbloem en het amandelmeel onder het ei. Meng samen met de boter tot een gladde massa.
  4. Snij 4 vierkanten uit het bladerdeeg en snij de rest in dunne repen.
Bereiding (15 min. + 35 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de vierkantjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snij met een mesje een vierkant in het deeg op 1 cm van de rand (snij het deeg niet volledig door).
  3. Besmeer het binnenste vierkant met de botermengeling en lepel er de confituur over. Maak met de reepjes bladerdeeg een roostertje op elk gebakje.
  4. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven tot de gebakjes mooi gebruind zijn.
  5. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 773 kcal
Vetten 44.3 g
Verzadigde vetzuren 20.1 g
Koolhydraten 80.6 g
Suikers 43.5 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 11.3 g
Zout 0.8 g