Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocolate chip cookies met cranberries

Tussendoortje minder dan 60 min. 25 koekjes

Ingrediënten

  • boter (op kamertemperatuur) 80 g
  • eieren 1
  • gedroogde cranberries met ahornsiroop 50 g
  • pure chocolade 100 g
  • bloem 200 g
  • mascobadosuiker 100 g
  • bakpoeder 7 g
  • zout 1 mespuntjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de chocolade in grove stukken.
Bereiding (30 min. + ± 15 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Meng de zachte boter samen met de mascobadosuiker glad met een lepel. Roer er het ei onder.
  3. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng alles goed onder elkaar tot u een plakkerige massa hebt.
  4. Roer er de stukjes chocolade en de cranberries onder.
  5. Vorm met uw handen kleine balletjes van het deeg. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en duw ze een beetje plat tot koekjes. Bak ± 15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vetten 4.2 g
Koolhydraten 13.8 g
Eiwitten 1.2 g