
Chocolate chip cookies met cranberries
Ingrediënten
- boter (op kamertemperatuur) 80 g
- eieren 1
- gedroogde cranberries met ahornsiroop 50 g
- pure chocolade 100 g
- bloem 200 g
- mascobadosuiker 100 g
- bakpoeder 7 g
- zout 1 mespuntjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Hak de chocolade in grove stukken.
Bereiding (30 min. + ± 15 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 185 °C.
- Meng de zachte boter samen met de mascobadosuiker glad met een lepel. Roer er het ei onder.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng alles goed onder elkaar tot u een plakkerige massa hebt.
- Roer er de stukjes chocolade en de cranberries onder.
- Vorm met uw handen kleine balletjes van het deeg. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en duw ze een beetje plat tot koekjes. Bak ± 15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
99 kcal
Vetten
4.2 g
Koolhydraten
13.8 g
Eiwitten
1.2 g