
Chocoladetaartjes met gember
Ingrediënten
- boter 40 g
- eieren 1
- room (min. 35 % V.G.) 2 dl
- hazelnoten (geroosterd) 2 eetl.
- pure chocolade 60 g
- stemgembers 2 eetl.
- suiker 120 g
- gembersiroop 3 eetl.
- bloem 40 g
- plantaardige olie 1 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Klop het ei los.
- Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Hak de stemgember grof en meng met de hazelnoten.
Bereiding (30 min. + 18 à 20 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt de pure chocolade samen met de boter op een heel zacht vuur. Roer tot een gladde saus en laat lichtjes afkoelen.
- Meng de suiker met de bloem en voeg de chocoladesaus toe, het losgeklopte ei en 2 eetl. gembersiroop toe.
- Vet 4 inox ringen in met de plantaardige olie en zet ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het chocolademengsel over de inox ringen en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
- Klop ondertussen de room samen met 1 eetl. gembersiroop stevig op.
Afwerking
Verwijder de inox ringen en zet de chocoladetaartjes op een bordje. Maak met 2 eetlepels 4 ovalen van de gemberroom en verdeel over de taartjes. Werk af met de gehakte hazelnoten en stemgember
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
543 kcal
Vetten
32.9 g
Koolhydraten
56.3 g
Eiwitten
5.4 g
Tip
Lactosevrij: vervang de boter door dezelfde hoeveelheid gesmolten kokosolie en de room door een opklopbaar plantaardig alternatief voor room.
Glutenvrij: gebruik 40 g amandelmeel in plaats van bloem. Vervang de pure chocolade door glutenvrije chocolade.