Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocoladetaartjes met gember

Dessert minder dan 60 min. 4 stuks

Ingrediënten

  • boter 40 g
  • eieren 1
  • room (min. 35 % V.G.) 2 dl
  • hazelnoten (geroosterd) 2 eetl.
  • pure chocolade 60 g
  • stemgembers 2 eetl.
  • suiker 120 g
  • gembersiroop 3 eetl.
  • bloem 40 g
  • plantaardige olie 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Klop het ei los.
  2. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een zak stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  3. Hak de stemgember grof en meng met de hazelnoten.
Bereiding (30 min. + 18 à 20 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de pure chocolade samen met de boter op een heel zacht vuur. Roer tot een gladde saus en laat lichtjes afkoelen.
  3. Meng de suiker met de bloem en voeg de chocoladesaus toe, het losgeklopte ei en 2 eetl. gembersiroop toe.
  4. Vet 4 inox ringen in met de plantaardige olie en zet ze op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het chocolademengsel over de inox ringen en zet 18 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen.
  5. Klop ondertussen de room samen met 1 eetl. gembersiroop stevig op.
Afwerking

Verwijder de inox ringen en zet de chocoladetaartjes op een bordje. Maak met 2 eetlepels 4 ovalen van de gemberroom en verdeel over de taartjes. Werk af met de gehakte hazelnoten en stemgember

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 543 kcal
Vetten 32.9 g
Koolhydraten 56.3 g
Eiwitten 5.4 g
Tip

Lactosevrij: vervang de boter door dezelfde hoeveelheid gesmolten kokosolie en de room door een opklopbaar plantaardig alternatief voor room.

Glutenvrij: gebruik 40 g amandelmeel in plaats van bloem. Vervang de pure chocolade door glutenvrije chocolade.