Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocoladetaart met amandelnoten en moerbeien

Dessert meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • blauwe bessen 100 g
  • haverdrink 3.5 dl
  • room (min. 30 % V.G.) 2 dl
  • eieren 1
  • amandelnoten 2 eetl.
  • witte moerbeien 3 eetl.
  • vloeibare honing 2 eetl.
  • bloem 200 g
  • kokosbloesemsuiker 200 g
  • cacaopoeder 60 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • kokosolie 4 eetl.
  • zout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de amandelnoten fijn, hou 1 eetl. opzij voor de afwerking.
  2. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en het cacaopoeder.
  3. Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 22 à 24 cm) met bakpapier.
Bereiding (10 min. + 1 u. + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Laat de kokosolie smelten op een heel zacht vuur.
  3. Mix intussen de bloem samen met de kokosbloesemsuiker, het zout, de amandelnoten en de moerbeien.
  4. Klop het ei los en mix met de haverdrink, de kokosolie en de honing. Meng met de bloemmengeling tot een glad, glanzend deeg.
  5. Giet in de bakvorm en bak 40 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Klop ondertussen de room op tot zachte pieken.
  7. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Afwerking

Snij de taart in dunne punten. Werk af met een toefje slagroom, de blauwe bessen en de rest van de amandelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 623 kcal
Vetten 30.1 g
Verzadigde vetzuren 20.2 g
Koolhydraten 75.1 g
Suikers 45.5 g
Vezels 3.6 g
Eiwitten 10.9 g
Zout 0.3 g
Tip

Je kan deze taart zo’n 3 dagen bewaren als hij goed ingepakt is in vershoudfolie of bakpapier. Ideaal dus om vooraf klaar te maken.

Liever een lactosevrij dessert? Kies voor opklopbare lactosevrije room of een plantaardig alternatief voor room.