Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocoladegebakjes met quinoa

Dessert minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

  • eieren (op kamertemperatuur) 3
  • gember (confituur) 200 g
  • quinoavlokken 80 g
  • kokosolie (geurloze) 40 g
  • suiker 90 g
  • quinoameel 50 g
  • amandelmeel 40 g
  • cacaopoeder 30 g
  • aardappelzetmeel 20 g
  • bakpoeder 0.25 koffiel.
  • plantaardig alternatief voor lichte room (bv. Alpro Cuisine light) (bijv obv soja) 2 dl
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. - Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. - Klop de eieren en de suiker 3 min. op hoge snelheid in de keukenrobot. Klop daarna nog 4 min. op een lagere stand tot je een luchtige massa krijgt.
  3. - Laat intussen de kokosolie smelten op een zacht vuur.
  4. Schep heel voorzichtig het quinoameel, het amandelmeel, het aardappelzetmeel, het roomalternatief, het bakpoeder en de cacao onder de eiermengeling
  5. Voeg ten slotte de lauwe kokosolie toe
  6. Verdeel de bereiding over een bakplaat met bakpapier
  7. Spreid mooi uit zodat je een egale rechthoek krijgt van ± 24 op 32 cm
  8. Bak 6 à 7 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster
Bereiding (40 min)
  1. Steek met een uitsteekvorm (of een glas) 18 cirkels uit van 6 cm (de restjes kan je serveren bij de koffie).
  2. Bestrijk elke cirkel met confituur en maak torentjes van telkens 3 cirkels. Bewaar in de koelkast.
  3. Plet de quinoaflakes tussen je vingers en verdeel over een vel bakpapier of een bakplaat. Bestrijk de zijkanten van de gebakjes net voor het serveren met confituur en rol door de flakes. Zo blijven ze lekker knapperig.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vetten 19.5 g
Verzadigde vetzuren 7.9 g
Koolhydraten 55.3 g
Suikers 37.9 g
Vezels 3.5 g
Eiwitten 8.3 g
Zout 0.3 g
Tip

Past perfect bij een glaasje bubbels, een tas koffie of een heerlijke fruit- of citrusthee.