Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocoladebrood

Ontbijt meer dan 60 min. 1 brood

Ingrediënten

  • melk 2.5 dl
  • eieren 3
  • boter (+ 1 koffiel.) 60 g
  • verse gist 21 g
  • chocoladedruppels 120 g
  • tarwebloem 300 g
  • suiker 30 g
  • zeezout 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (1 u. 40 min.)
  1. Klop 2 eieren los met de suiker. Voeg de bloem en het zeezout toe.
  2. Verwarm de melk op een zacht vuur (laat niet koken). Los de gist en 60 g boter op in de melk.
  3. Giet de melk bij de bloemmengeling en kneed 10 min. Voeg de chocoladedruppels toe.
  4. Laat het deeg 40 min. afgedekt rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Klop het derde ei los. Vet een broodvorm in met 1 koffiel. boter en doe hierin het deeg. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2617 kcal
Vetten 114.4 g
Verzadigde vetzuren 67 g
Koolhydraten 319.5 g
Suikers 96.5 g
Vezels 15.9 g
Eiwitten 70 g
Zout 6.3 g