
Chocoladebrood
Ingrediënten
- melk 2.5 dl
- eieren 3
- boter (+ 1 koffiel.) 60 g
- verse gist 21 g
- chocoladedruppels 120 g
- tarwebloem 300 g
- suiker 30 g
- zeezout 1 koffiel.
Voorbereiding
Bereiding (1 u. 40 min.)
- Klop 2 eieren los met de suiker. Voeg de bloem en het zeezout toe.
- Verwarm de melk op een zacht vuur (laat niet koken). Los de gist en 60 g boter op in de melk.
- Giet de melk bij de bloemmengeling en kneed 10 min. Voeg de chocoladedruppels toe.
- Laat het deeg 40 min. afgedekt rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop het derde ei los. Vet een broodvorm in met 1 koffiel. boter en doe hierin het deeg. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
2617 kcal
Vetten
114.4 g
Verzadigde vetzuren
67 g
Koolhydraten
319.5 g
Suikers
96.5 g
Vezels
15.9 g
Eiwitten
70 g
Zout
6.3 g