Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocolade-kokospudding

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • chocolade (melk- of pure) 100 g
  • kokosbloesemsuiker 2 eetl.
  • maïszetmeel 2 eetl.
  • kokosmelk 4 dl
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Breek de chocolade in stukjes.
  2. Rasp 30 g chocolade fijn.
Bereiding (20 min. + afkoelen)
  1. Verwarm 2 dl kokosmelk op een zacht vuur samen met de kokosbloesemsuiker en 70 g chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is.
  2. Los het maïszetmeel op in 2 dl kokosmelk. Voeg toe aan de warme chocolade-kokosmelk en roer tot het mengsel begint in te dikken. Laat dan nog even al roerend pruttelen.
  3. Verdeel over 4 potjes en laat afkoelen.
Afwerking

Werk af met de geraspte chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 391 kcal
Vetten 29.4 g
Koolhydraten 27.2 g
Eiwitten 3.9 g