Casarecce met pesto

Casarecce met pesto

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. voorbereiding
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen.

  3. Was het basilicum en pluk de blaadjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou wat kookvocht opzij.

  6. Doe intussen het basilicum samen met een deel van de pijnboompitten, het knoflook, de olie, het zout en de kaas (hou een beetje opzij voor de afwerking) in een hakmolen of blender. Voeg geleidelijk aan alle ingrediënten toe tot je de juiste consistentie krijgt.

  7. Doe de pesto in een ruime kom en meng er de pasta onder. Voeg eventueel enkele lepels kookvocht toe om een romige textuur te krijgen.

  8. afwerking
  9. Werk net voor het opdienen af met wat geraspte kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 817.0 kcal
Energie 3418.0 kj
Vet 47.8 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 73.3 g
Suiker 2.4 g
Vezel 3.8 g
Eiwit 21.6 g
Zout 0.7 g
natrium 0.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294