Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bulgurslaatje met incabessen en avocado

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 1
  • preien 0.5
  • avocado's (rijpe) 2
  • citroenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • bulgur (fijn) 250 g
  • geroosterde hazelnoten 2 eetl.
  • incabessen 3 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Overgiet de bulgur met de hete bouillon en dek af met een propere keukenhanddoek. Laat 10 min. zwellen.
  2. Rasp intussen de wortel grof. - Snij het preiwit in hele dunne sliertjes.
  3. Hak de korianderblaadjes en de hazelnoten grof.
  4. Pers de citroen.
  5. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in partjes en besprenkel met het citroensap.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Roer de bulgur los met een vork. Voeg de wortel, het preiwit, de korianderblaadjes en de hazelnoten toe en meng goed.
  2. Voeg de olijfolie en de avocado toe en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Bestrooi het slaatje met de incabessen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vetten 30.6 g
Verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 51.4 g
Suikers 7.6 g
Vezels 12.3 g
Eiwitten 11.4 g
Zout 0.7 g