Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bruschetta's met gebakken feta en olijventapenade

Aperitiefhapje Minder dan 45 min. 10 stuks

Ingrediënten

  • verse tijm 2 takjes
  • knoflook 1 teentjes
  • zwarte olijven (ontpit) 100 g
  • feta (blok) 200 g
  • sesamzaad 1 koffiel.
  • voorgebakken stokbroden 1
  • kappertjes 1 eetl.
  • olijfolie 6 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 koffiel.
  • oregano (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min. + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Mix de olijven, het gepelde knoflook, de blaadjes tijm, de kappertjes en 3 eetl. olijfolie tot een gladde tapenade. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verkruimel de feta en bedek er de bodem van een ovenschaal mee. Bestrooi met de gedroogde tijm, het sesamzaad en de oregano (hou een beetje tijm en oregano apart voor de afwerking) en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Snij intussen het stokbrood in 10 schuine sneetjes en leg op een bakplaat. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Zet de laatste 10 min. van de baktijd van de feta mee in de hete oven.
  5. Haal de sneetjes brood en de feta uit de oven. Laat lichtjes afkoelen.
  6. Besmeer de sneetjes brood met de tapenade en verdeel er de gebakken feta over.
Afwerking

Bestrooi met de rest van de kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 168 kcal
Vetten 12.6 g
Koolhydraten 8.9 g
Eiwitten 4.6 g