Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bruschetta met gestoofde spinazie, pepers en knoflook

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • jonge spinazie 250 g
  • rode pepertjes 1
  • knoflook 2 teentjes
  • olijfolie 2 eetl.
  • komijnpoeder 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij sneetjes van minstens 1 cm dik van brood naar keuze.
  3. Bestrijk elk sneetje met een opgesneden teentje knoflook.
  4. Leg de sneetjes naast mekaar op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Haal uit de oven en beleg.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Snipper het pepertje met of zonder pitjes heel fijn.
  2. Snij het knoflook in dunne plakjes en hak de spinazieblaadjes grof.
  3. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  4. Verhit de rest van de olie in de pan en stoof het pepertje en het knoflook glazig.
  5. Meng er de spinazie en het komijnpoeder onder. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Beleg de sneetjes brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 140 kcal
Vetten 6.5 g
Verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 15.3 g
Suikers 1 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 4.3 g
Zout 0.4 g