Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Broodje met verse zeesla en scampi’s of hazelnootburger

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • scampi's (diepvries) (of 4 hazelnootburgers) 20
  • verse zeesla 120 g
  • rodekolen 0.25
  • dille (of 1/2 plantje koriander) 1 plantjes
  • plantaardig alternatief voor yoghurt op basis van soja (Provamel) 4 eetl.
  • sandwiches 4
  • olijfolie 4 eetl.
  • appelazijn 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de scampi’s volledig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snipper de rodekool in fijne sliertjes. Meng er de appelazijn en 2 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout. Laat trekken.
  3. Spoel de zeesla goed schoon onder koud water.
  4. Hak de dille fijn en meng onder het plantaardig alternatief voor yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (ontdooien + 10 min. + 10 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi’s 2 à 3 min. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Snij de sandwiches open en beleg met een laagje rodekool. Leg er wat zeesla en enkele scampi’s op. Lepel er de dillesaus over en sluit de sandwiches.
Afwerking

Serveer eventueel met wat extra rodekool

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Tip

Veggie variant!
In plaats van scampi’s kan je hazelnootburgers gebruiken: bak ze aan beide kanten goudbruin. Gebruik 1/2 plantje koriander in de plaats van verse dille voor de saus.

Voedingswaarden per persoon voor het recept met scampi’s:
energie 374 kcal - vezels 4,6 g - eiwitten 20,3 g - zout 3,2 g - vetten 14,6 g, waarvan 3,3 g verzadigd - koolhydraten 38,0 g, waarvan 5,1 g suikers

Voedingswaarden per persoon voor het recept met hazelnootburger:
energie 591 kcal - vezels 8,7 g - eiwitten 19,5 g - zout 4,1 g - vetten 32,6 g, waarvan 5,0 g verzadigd - koolhydraten 50,6 g, waarvan 7,7 g suikers