Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Broccolipasta met gefrituurde tofoe en veganistische kaassaus

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Atsu Age (gefrituurde tofoe) 400 g
  • broccoli's 1
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • fusilli 400 g
  • cashewnoten 100 g
  • gistvlokken 2 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • appelazijn 1 koffiel.
  • sojasaus 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Overgiet de cashewnoten met water tot ze volledig onderstaan. Laat minstens 8 u. weken.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. Snij de tofoe in stukken.
Bereiding (8 u. weken + 40 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook zacht.
  2. Giet de cashewnoten af en spoel ze onder koud water. Doe samen met de ui en het knoflook, de appelazijn, de sojasaus, de gistvlokken en een scheutje water in een maatbeker of de blender. Mix enkele minuten tot je een mooie, gladde saus hebt. Voeg indien nodig nog een beetje water toe.
  3. Kook de broccoliroosjes 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  4. Kook ondertussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de broccoliroosjes en de saus onder. Laat nog even opwarmen.
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gefrituurde tofoe krokant. Kruid met een beetje zwarte peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de tofoe over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 796 kcal
Vetten 34.8 g
Verzadigde vetzuren 4.9 g
Koolhydraten 83.7 g
Suikers 6.4 g
Vezels 10.3 g
Eiwitten 31.9 g
Zout 1.1 g