Broccolipasta met gefrituurde tofoe en veganistische kaassaus

Broccolipasta met gefrituurde tofoe en veganistische kaassaus

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Overgiet de cashewnoten met water tot ze volledig onderstaan. Laat minstens 8 u. weken.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de tofoe in stukken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook zacht.

  8. Giet de cashewnoten af en spoel ze onder koud water. Doe samen met de ui en het knoflook, de appelazijn, de sojasaus, de gistvlokken en een scheutje water in een maatbeker of de blender. Mix enkele minuten tot je een mooie, gladde saus hebt. Voeg indien nodig nog een beetje water toe.

  9. Kook de broccoliroosjes 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Kook ondertussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de broccoliroosjes en de saus onder. Laat nog even opwarmen.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gefrituurde tofoe krokant. Kruid met een beetje zwarte peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de tofoe over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 796.0 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 83.7 g
Suiker 6.4 g
Vezel 10.3 g
Eiwit 31.9 g
Zout 1.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294