
Broccolipasta met gefrituurde tofoe en veganistische kaassaus
Ingrediënten
- Atsu Age (gefrituurde tofoe) 400 g
- broccoli's 1
- uien 1
- knoflook 1 teentjes
- fusilli 400 g
- cashewnoten 100 g
- gistvlokken 2 eetl.
- olijfolie 4 eetl.
- appelazijn 1 koffiel.
- sojasaus 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Overgiet de cashewnoten met water tot ze volledig onderstaan. Laat minstens 8 u. weken.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de tofoe in stukken.
Bereiding (8 u. weken + 40 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook zacht.
- Giet de cashewnoten af en spoel ze onder koud water. Doe samen met de ui en het knoflook, de appelazijn, de sojasaus, de gistvlokken en een scheutje water in een maatbeker of de blender. Mix enkele minuten tot je een mooie, gladde saus hebt. Voeg indien nodig nog een beetje water toe.
- Kook de broccoliroosjes 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Kook ondertussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er meteen de broccoliroosjes en de saus onder. Laat nog even opwarmen.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gefrituurde tofoe krokant. Kruid met een beetje zwarte peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de tofoe over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
796 kcal
Vetten
34.8 g
Verzadigde vetzuren
4.9 g
Koolhydraten
83.7 g
Suikers
6.4 g
Vezels
10.3 g
Eiwitten
31.9 g
Zout
1.1 g