Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Boterkoekjes met Matcha en witte chocolade

Dessert meer dan 60 min. 20 koekjes

Ingrediënten

  • eieren 1
  • boter (op kamertemperatuur) 75 g
  • sesamzaad 1 eetl.
  • witte chocolade 50 g
  • bloem 100 g
  • suiker 50 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • Matcha-thee (poeder) 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de witte chocolade grof.
  2. Meng de boter en de suiker tot een romige massa.
  3. Voeg het ei, de bloem, de Matcha-thee, het bakpoeder en de grofgehakte witte chocolade toe. Kneed tot een deeg.
  4. Verdeel het deeg in 2 en rol elk deel tot een worst (? 3 cm).
  5. Wikkel de 2 deegworsten in vershoudfolie en leg minstens 1 u. in de koelkast.
Bereiding (25 min. + minstens 1 u. in de koelkast + 12 min. in de oven + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Haal het deeg uit de koelkast en snij in schijfjes van 1 cm dik.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes op. Bestrooi met de sesamzaadjes (duw ze licht in het deeg) en bak 12 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 76 kcal
Vetten 4.5 g
Koolhydraten 7.7 g
Eiwitten 1.2 g