
Boterkoekjes met kaastopping en gele pruimen
Ingrediënten
- gele pruimen 5
- boter (op kamertemperatuur + 1 eetl.) 150 g
- eieren 1
- volle verse kaas (Pur Natur) 4 eetl.
- ahornsiroop 1 koffiel.
- bloem 200 g
- suiker 150 g
- kokosbloesemsuiker 1 koffiel.
- bakpoeder 1 koffiel.
- gemalen kardemom 0.33 koffiel.
- gemalen gember 0.25 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Mix de zachte boter met de suiker tot een gladde, luchtige massa. Voeg de bloem, het bakpoeder en het ei toe en kneed kort tot een glad deeg.
- Verdeel het deeg in 2 porties en rol tot 2 worsten met een doorsnede van ± 8 cm. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
- Ontpit ondertussen de pruimen en snij in partjes.
Bereiding (10 min. + 30 min. in de koelkast + 30 min.)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij de deegworsten in schijfjes van ± 1 cm dik en leg
- ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes 15 min. gaar in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
- Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de partjes pruim 2 à 3 min. goudbruin. Voeg de ahornsiroop toe en kruid met de kardemom en de gember.
- Meng de kokosbloesemsuiker onder de verse kaas.
Afwerking
Beleg de afgekoelde koekjes met de verse kaas. Verdeel er de gebakken pruimen over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
150 kcal
Vetten
8.4 g
Verzadigde vetzuren
5.4 g
Koolhydraten
16.7 g
Suikers
9.5 g
Vezels
0.5 g
Eiwitten
1.8 g
Zout
0.1 g