Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bonensalade met spek, rode paprika en geitenkaas

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • gerookte spekblokjes 300 g
  • rode paprika's 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • geitenkaas 'tendre bûche' 200 g
  • walnootpitten 3 eetl.
  • zwarte bonen (blik) 400 g
  • azukibonen 400 g
  • honing-mosterdvinaigrette 3 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper (molen) 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg met de velkant naar boven in een ovenschaal en zet 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot het vel zwarte vlekken vertoont. Laat afkoelen, verwijder het vel en snij in reepjes.
  3. Hak intussen de walnoten en de peterselieblaadjes grof.
  4. Spoel de bonen onder koud water en laat goed uitlekken.
Bereiding (30 min + 15 min)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng de bonen onder de paprika en de spekblokjes.
  3. Verkruimel er de geitenkaas over.
  4. Verdeel over vier borden, lepel er wat van de vinaigrette over en werk af met de peterselie en de walnoten. Kruid met zwarte peper.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 764 kcal
Vetten 50.6 g
Verzadigde vetzuren 21.2 g
Koolhydraten 31.7 g
Suikers 5 g
Vezels 13.1 g
Eiwitten 39 g
Zout 3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294