Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Boerenkoolravioli met pompoencrème

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • boerenkolen (vers of diepvries) 60 g
  • kastanjepompoenen 60 g
  • citroenen 1
  • cashewnoten 120 g
  • bloem (+ 2 eetl.) 150 g
  • gerookt paprikapoeder 0.25 koffiel.
  • peper en zout
  • basilicum (vers) (facultatief) 4 blaadjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Doe de cashewnoten in een kom en overgiet met kokend water. Laat minstens 20 min. weken (voor een smeuïger resultaat kan je de cashewnoten een hele nacht laten weken in koud water).
  2. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1 cm.
  3. Snij de harde nerf uit de verse boerenkool.
  4. Pers de citroen.
Bereiding (10 min. + weektijd + 1 uur)
  1. Kook de boerenkool 3 à 5 min. zacht in lichtgezouten water. Giet af in een zeef en bewaar het kookvocht. Mix de boerenkool met 3 à 4 eetl. kookvocht tot een gladde puree.
  2. Doe 150 g bloem en een snuifje zout in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de boerenkoolpuree. Meng goed.
  3. Kneed het deeg 5 min. op een bebloemd werkoppervlak. Wikkel het strak in bakpapier en leg 30 min. in de koelkast.
  4. Kook intussen de stukjes pompoen ± 7 min. gaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  5. Giet de cashewnoten af. Mix met het citroensap, de pompoenblokjes en 3 à 4 eetl. van het pompoenwater tot een smeuïge dikke crème. Kruid goed met peper, zout en het gerookte paprikapoeder.
  6. Verdeel het gekoelde pastadeeg in twee stukken en rol ze zo dun mogelijk uit, zonder dat het scheurt (± 2 mm dik). Steek er rondjes uit met een uitsteekvorm van 7 cm of met een glas.
  7. Schep een volle koffielepel van de crème in het midden van een deegcirkel en leg er een andere cirkel bovenop. Druk de randen aan met je vingers. Duw daarna met een vork streepjes in de randen.
  8. Kook de ravioli ± 5 min. in lichtgezouten water (ze zijn klaar als ze bovendrijven). Schep voorzichtig uit het water met een schuimspaan. Kook de ravioli best in twee keer zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
Afwerking

Besprenkel eventueel met olijfolie (of basilicum- of chiliolie) en werk af met wat blaadjes verse basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 336 kcal
Vetten 13.8 g
Verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 40.8 g
Suikers 2.9 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 11.5 g
Zout 0.9 g