Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Boekweitwafels met blauwe bessen

Tussendoortje minder dan 30 min. 12 stuks

Ingrediënten

  • blauwe bessen 100 g
  • melk 4.5 dl
  • boter (op kamertemperatuur) 120 g
  • eieren 2
  • pecannoten 3 eetl.
  • honing 2 eetl.
  • boekweitmeel 300 g
  • bakpoeder 1 eetl.
  • suiker 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Hak de pecannoten fijn (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Rooster ze 3 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Bereiding (5 min. + 20 min.)
  1. Meng de eieren, de melk, de suiker en de boter tot een gladde massa.
  2. Meng het boekweitmeel en het bakpoeder onder elkaar in een grote mengkom.
  3. Roer het eiermengsel onder het meel.
  4. Roer de blauwe bessen voorzichtig onder het beslag.
  5. Schep 1 eetl. beslag op een heet wafelijzer. Bak de wafels een voor een goudbruin.
Afwerking

Verdeel de wafels over de borden en werk af met de pecannoten en de honing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vetten 13.4 g
Verzadigde vetzuren 6.4 g
Koolhydraten 25.3 g
Suikers 7.1 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 5.4 g
Zout 0.2 g