
Belgische minestrone met boerenkoolpesto
Ingrediënten
- pastinaken 2
- wortelen 2
- preiwitten 2
- koolrabi's 1
- boerenkolen 2 bladen
- basilicum 0.3 plantjes
- knoflook 1 teentjes
- parmezaan (blok) 100 g
- parelspelt 70 g
- walnootpitten 2 eetl.
- groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 1 L heet water) 1 L
- olijfolie 6 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Schil de koolrabi, de pastinaken en de wortelen en snij in staafjes van ± 3 cm lang en 1/2 cm dik.
- Snipper de preiwitten en het teentje knoflook fijn.
- Verwijder de nerven uit de bladeren boerenkool.
- Rasp de parmezaan.
- Mix de boerenkool met de blaadjes basilicum, de walnootpitten, de parmezaan en 4 eetl. olijfolie tot een gladde pesto. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (30 min. + 10 min. + 30 min. garen)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde prei en het knoflook enkele minuten.
- Voeg de groentestaafjes, de parelspelt en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ± 30 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de minestrone over kommetjes en lepel er wat boerenkoolpesto over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
455 kcal
Vetten
27 g
Verzadigde vetzuren
7.2 g
Koolhydraten
29.6 g
Suikers
9.3 g
Vezels
10.7 g
Eiwitten
17.8 g
Zout
2.1 g