Basilicumcurry met courgettenoedels en kippenreepjes

Basilicumcurry met courgettenoedels en kippenreepjes

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Tip

Bereiding
  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het knoflook en de sjalot in stukken.

  4. Pluk de basilicumblaadjes.

  5. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.

  6. Mix het limoensap samen met de andere ingrediënten voor de curry tot een pasta. Hou de limoenzeste opzij.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in dunne spaghettislierten.

  8. Snij de champignons in dunne plakjes en de kip in reepjes.

  9. Snipper de lente-uitjes fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de courgettesliertjes en de champignons enkele minuten gaar.

  12. Kook ondertussen de noedels in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking). Spoel onder koud water en zet opzij.

  13. Haal de courgettes en de champignons uit de pan. Voeg opnieuw 2 eetl. olijfolie toe en roerbak de currypasta even.

  14. Voeg de kokosroom, de bouillon en de kippenreepjes toe. Breng aan de kook en laat 6 à 8 min. stoven op een zacht vuur tot de kip gaar is.

  15. Voeg de noedels en de courgettesliertjes toe en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de limoenzeste toe.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel over 4 kommen of diepe borden en werk af met de gesnipperde lenteuitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 844.0 kcal
Vet 23.1 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 106.8 g
Suiker 6.3 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 47.1 g
Zout 1.7 g
Tip

Maak met de rest van de courgettes een lekkere soep. Ook lekker zonder kip.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294