
Basilicumcurry met courgettenoedels en kippenreepjes
Ingrediënten
- kipfilets 2
- courgettes 2
- kastanjechampignons 250 g
- lente-uitjes 5
- kokosroom 1.2 dl
- boekweitnoedels 250 g
- groentebouillon (1 koffiel. poeder in 3 dl heet water) 3 dl
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
- Voor de currypasta:
- limoenen 1
- basilicum 2 plantjes
- gember (vers) 2 cm
- sjalotten 1
- knoflook 1 teentjes
- kurkuma 1 koffiel.
- chilivlokken (molen) 0.3 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij het knoflook en de sjalot in stukken.
- Pluk de basilicumblaadjes.
- Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers uit.
- Mix het limoensap samen met de andere ingrediënten voor de curry tot een pasta. Hou de limoenzeste opzij.
- Snij de ongeschilde courgettes in dunne spaghettislierten.
- Snij de champignons in dunne plakjes en de kip in reepjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de courgettesliertjes en de champignons enkele minuten gaar.
- Kook ondertussen de noedels in lichtgezouten water (instructies: zie verpakking). Spoel onder koud water en zet
- opzij.
- Haal de courgettes en de champignons uit de pan. Voeg opnieuw 2 eetl. olijfolie toe en roerbak de currypasta even.
- Voeg de kokosroom, de bouillon en de kippenreepjes toe. Breng aan de kook en laat 6 à 8 min. stoven op een zacht vuur tot de kip gaar is.
- Voeg de noedels en de courgettesliertjes toe en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de limoenzeste toe.
Afwerking
Verdeel over 4 kommen of diepe borden en werk af met de gesnipperde lenteuitjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
844 kcal
Vetten
23.1 g
Verzadigde vetzuren
8.3 g
Koolhydraten
106.8 g
Suikers
6.3 g
Vezels
10.4 g
Eiwitten
47.1 g
Zout
1.7 g
Tip
Maak met de rest van de courgettes een lekkere soep. Ook lekker zonder kip.