
Balletjes met geroosterde aubergines en kerstomaatjes
Ingrediënten
- gehakt rund + varken (of 24 groenteballetjes (diepvries)) 400 g
- aubergines 3
- kerstomaten 750 g
- lente-uitjes 2
- basilicum (vers) 1 plantjes
- oregano (vers) 5 takjes
- geraspte parmezaan 3 eetl.
- spirelli 400 g
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de aubergines in blokjes van 2 cm.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Snij de kerstomaten in 2 en kruid met zwarte peper en zout.
- Maak de vleesballetjes: meng het gehakt met de geraspte parmezaan en de fijngesnipperde lente-uitjes. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
- Scheur de basilicumblaadjes in fijne stukken.
- Hak de oreganoblaadjes grof.
Bereiding (60 min.)
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Verdeel de aubergineblokjes over een ovenschaal. Giet er 2 eetl. olijfolie over en kruid met zwarte peper en zout. Meng er de grofgehakte oregano onder. Bak 18 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes of de diepgevroren groenteballetjes aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de halve kerstomaten toe aan de aubergineblokjes en bak nog 10 min. verder in de oven.
- Kook intussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Haal de groenten uit de oven en roer samen met de balletjes en het basilicum onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Serveer met een stukje brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
763 kcal
Vetten
32.6 g
Koolhydraten
80.4 g
Eiwitten
36.4 g