
Avocado-mangotartaar
Ingrediënten
- avocado's 1
- mango's 0.5
- limoenen 1
- tuinkers 1 bakjes
- kervel 1 bosjes
- posteleinen 1 bosjes
- lente-uitjes 1
- basilicum (enkele blaadjes)
- agavesiroop (of vloeibare honing) 1 eetl.
- avocado-olie 3 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Pers de limoen.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in stukjes. Besprenkel met het limoensap en meng goed.
- Schil de halve mango en snij in stukjes.
- Snij het lente-uitje in ringen.
- Snipper de blaadjes basilicum fijn.
- Pluk de blaadjes van de tuinkers, de postelein en de kervel.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
- Meng de avocadostukjes onder de mangostukjes, het lente-uitje, het basilicum, de agavesiroop en 2 eetl. avocado-olie.
- Schep het mengsel in serveerringen op bordjes of in kleine aperitiefglaasjes. Besprenkel met 1 eetl. avocado-olie en werk af met de tuinkers, de postelein en de kervel.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
171 kcal
Vetten
13.7 g
Verzadigde vetzuren
1.8 g
Koolhydraten
9.3 g
Suikers
8.1 g
Vezels
2.3 g
Eiwitten
1.2 g
Zout
0 g