Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Avocado-mangotartaar

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • avocado's 1
  • mango's 0.5
  • limoenen 1
  • tuinkers 1 bakjes
  • kervel 1 bosjes
  • posteleinen 1 bosjes
  • lente-uitjes 1
  • basilicum (enkele blaadjes)
  • agavesiroop (of vloeibare honing) 1 eetl.
  • avocado-olie 3 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pers de limoen.
  2. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukjes. Besprenkel met het limoensap en meng goed.
  3. Schil de halve mango en snij in stukjes.
  4. Snij het lente-uitje in ringen.
  5. Snipper de blaadjes basilicum fijn.
  6. Pluk de blaadjes van de tuinkers, de postelein en de kervel.
Bereiding (15 min. + 10 min.)
  1. Meng de avocadostukjes onder de mangostukjes, het lente-uitje, het basilicum, de agavesiroop en 2 eetl. avocado-olie.
  2. Schep het mengsel in serveerringen op bordjes of in kleine aperitiefglaasjes. Besprenkel met 1 eetl. avocado-olie en werk af met de tuinkers, de postelein en de kervel.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 171 kcal
Vetten 13.7 g
Verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 9.3 g
Suikers 8.1 g
Vezels 2.3 g
Eiwitten 1.2 g
Zout 0 g