Appelcrumble

Appelcrumble

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  3. Kneed intussen de gezouten boter, de bloem, de suiker (hou 1 el opzij voor 4 personen) en het amandelmeel ± 5 min. tot een zandkoekjesdeeg.

  4. Snij de ongeschilde appelen middendoor, verwijder het klokhuis en snij in partjes.

  5. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag, voeg de rest van de suiker toe en karamelliseer de appel ± 10 min. Doe in een ovenschaal.

  6. Verdeel het kruimeldeeg erover en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Tips
  8. - Serveer warm als tussendoortje of dessert met een bolletje vanille-ijs. - Gebruik margarine i.p.v. boter en maak deze crumble lactosevrij. - Graag zonder gluten? Vervang de tarwebloem door boekweit- of kokosmeel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521.0 kcal
Energie 2180.0 kj
Vet 25.8 g
Verzadigd vet 13.7 g
Koolhydraat 66.4 g
Suiker 48.0 g
Vezel 1.2 g
Eiwit 5.2 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Groente, fruit, noten en oliën 70.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294