Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Aperobrood

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 12 personen

Ingrediënten

  • rucola 50 g
  • halfgedroogde tomaten in olie (bokaal) 100 g
  • olijvenmix 100 g
  • mozzarella 3 bolletjes
  • ronde broden (naar keuze bv een rond wit of volkorenbrood) 1
  • olijfolie 2 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij het brood met een broodmes kruiselings in tot bijna op de bodem zodat je een ruitpatroon krijgt.
  2. Snij de mozzarella in blokjes.
  3. Hak de olijven en de zongedroogde tomaten grof.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C
Bereiding (25 min.)
  1. Steek de mozzarella, olijven en zongedroogde tomaatjes tussen de sneetjes brood.
  2. Bedruppel met de olijfolie en kruid met de oregano, zwarte peper en grof zeezout.
  3. Zet het brood 20 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
Afwerking

Bestrooi met de rucolablaadjes en serveer als aperohapje (ideaal voor een grotere groep gasten).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Vetten 13.5 g
Verzadigde vetzuren 4.6 g
Koolhydraten 24.9 g
Suikers 2.8 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 12.9 g
Zout 1.4 g