Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Ananas-gemberspiesje met karamel

Dessert minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • ananassen (rijp) 0.5
  • boter (of kokosolie) 25 g
  • stemgembers 16 stukken
  • gembersiroop 3 eetl.
  • bruine rietsuiker 1 eetl.
  • garam masala 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Laat de boter of kokosolie, de gembersiroop, de suiker en de garam masala smelten tot een mooie karamel. Laat afkoelen.
  2. Snij de halve ananas in blokjes van zo’n 2 cm.
  3. Steek afwisselend met stukjes stemgember op een brochettestokje.
Bereiding (10 min.)
  1. Bestrijk de spiesjes met de karamel.
  2. Grill 10 min. op de rand van een hete barbecue.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 214 kcal
Vetten 5.8 g
Verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 38.8 g
Suikers 37.3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 0.6 g
Zout 0 g