
Ananas-gemberspiesje met karamel
Ingrediënten
- ananassen (rijp) 0.5
- boter (of kokosolie) 25 g
- stemgembers 16 stukken
- gembersiroop 3 eetl.
- bruine rietsuiker 1 eetl.
- garam masala 1 koffiel.
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Laat de boter of kokosolie, de gembersiroop, de suiker en de garam masala smelten tot een mooie karamel. Laat afkoelen.
- Snij de halve ananas in blokjes van zo’n 2 cm.
- Steek afwisselend met stukjes stemgember op een brochettestokje.
Bereiding (10 min.)
- Bestrijk de spiesjes met de karamel.
- Grill 10 min. op de rand van een hete barbecue.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
214 kcal
Vetten
5.8 g
Verzadigde vetzuren
4.4 g
Koolhydraten
38.8 g
Suikers
37.3 g
Vezels
2 g
Eiwitten
0.6 g
Zout
0 g