
Abrikozenflapjes
Ingrediënten
- eieren 1
- melk 1 eetl.
- bladerdeeg 2 vellen
- abrikozencompote (bokaal) 300 g
- parelsuiker 2 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij uit elk vel bladerdeeg 3 vierkanten van 15 op 15 cm.
- Roer het ei los en meng er de melk onder.
Bereiding (10 min. + 10 min. + 25 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Leg op elk vel bladerdeeg 2 eetl. abrikozencompote.
- Vouw de vierkanten dubbel langs de diagonaal, zodat je een driehoek krijgt. Duw de randjes goed dicht met een vork.
- Besmeer de bovenkant van de driehoekjes met het losgeklopte ei en bestrooi met de suiker.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Laat de flappen volledig afkoelen of serveer ze lauw.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
366 kcal
Vetten
19.4 g
Verzadigde vetzuren
7.9 g
Koolhydraten
41.4 g
Suikers
13.5 g
Vezels
1.2 g
Eiwitten
5.7 g
Zout
0.9 g