Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

3 x marineren

Zomer meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • citroenen 1
  • peterselie (vers) 0.5 bosjes
  • gember (vers) 2 cm
  • sjalotten 2
  • knoflook 1 teentjes
  • kokosmelk 200 ml
  • honing 1 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • sojasaus 2 eetl.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • paprikapoeder 1 koffiel.
  • Chinees vijfkruidenpoeder 1 snuifjes
  • cayennepeper 1 snuifjes
  • harissakruiden 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + marineren)
  1. Vismarinade: Rasp de gember fijn en meng met de kokosmelk, de kurkuma, de cayennepeper en een snuifje zout.
  2. Vleesmarinade: Snipper de sjalotten fijn en meng met 2 eetl. olijfolie, het sap van 1 citroen, het grof zeezout, zwarte peper, het paprikapoeder en een snuifje harissa.
  3. Groentemarinade: Snipper de peterselie en het teentje zwarte knoflook fijn. Meng met 2 eetl. olijfolie, de sojasaus, de honing en een snuifje vijfkruidenpoeder.
  4. Leg het vlees, de vis of de groenten in een grote ovenschaal en overgiet met de marinade. Groenten en vis kan je kort marineren (30 min.). Vlees marineer je best enkele uren vooraf of idealiter een hele nacht.
  5. Haal voor het grillen het vlees, de vis of de groenten uit de marinade en dep lichtjes droog met keukenpapier.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vetten 19.3 g
Verzadigde vetzuren 8.5 g
Koolhydraten 6.3 g
Suikers 4.2 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 2.5 g
Zout 1.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294