Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

3 x apero met ei

Aperitiefhapje Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 2 sneden
  • Ganda-ham 2 sneden
  • lente-uitjes 2
  • koriander (vers) 4 takken
  • bieslook (vers) 4 takken
  • eieren 12
  • mayonaise 2 eetl.
  • yoghurt natuur 1 eetl.
  • kerriepoeder 0.5 koffiel.
  • kurkuma 0.5 koffiel.
  • piment d'espelette (poeder) 1 snuifjes
  • peper en zout
  • Voorbereiding
Voorbereiding
Bereiding (30 min)
  1. Kook de eieren ± 8 à 10 min. hard. Spoel onder koud water en laat afkoelen.
  2. Hak intussen de gerookte zalm grof en snipper de lente-uitjes fijn.
  3. Hak de blaadjes van 3 takjes koriander fijn en pluk de blaadjes van de 2 andere voor de afwerking.
  4. Snipper het bieslook en de Ganda-ham fijn (hou 8 dunne reepjes apart voor de afwerking).
  5. Pel de eieren en snij in de lengte in 2. Haal er voorzichtig de eidooiers uit en snij onderaan een heel fijn schijfje van de eiwitten. Zo blijven ze mooi liggen.
  6. Voor de zalmvulling: meng 8 eidooiers met de zalm, de lente-ui (hou een beetje apart voor de afwerking) en 1 eetl. mayo- of veganaise. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Voor de pittige curryvulling: meng 8 eidooiers met de curry, de kurkuma, de yoghurt en de fijngehakte koriander. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Voor de Ganda-hamvulling: meng 8 eidooiers met 1 eetl. veganaise, de fijngesnipperde Ganda-ham en het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.
  9. Vul de halve eiwitten met de mengsels. Werk die met zalm af met de rest van de lente-ui, die met curry met de korianderblaadjes en die met ham met een krulletje Ganda-ham en een snuifje piment.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon