Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Eco Respect

Weleda: de natuur als (inspiratie)bron

Weleda verwerkt alleen natuurlijke ingrediënten in haar producten. Synthetische stoffen of E-nummers zijn nergens te bespeuren. Het natuur- en biocosmetica bedrijf vindt het logisch om de natuur in te schakelen om onszelf te verzorgen, vermits we allemaal een stukje natuur zijn. En kweekt de grondstoffen voor haar producten gedeeltelijk zelf.

Eigen biodynamische tuinen over heel Europa

De tuinen van Weleda zijn goed voor een totale oppervlakte van zo’n 55 hectare. In Duitsland vind je de grootste medicinale tuin van het bedrijf en die is tevens de grootste ter wereld. De tuin telt 22 hectare en ongeveer 260 plantensoorten. Van die planten maakt Weleda tincturen die ze in haar verzorgingsproducten verwerkt.

Het jaar rond manueel onderhouden

Zo wordt de tuin in Zoetermeer in Nederland onderhouden door tuinman Jan Graafland en zijn team. Zij zijn het hele jaar door buiten bezig met spitten, zaaien en oogsten.

Jan: “We doen alles met onze handen. We verwerken tuinresten tot compost om die terug te geven aan de natuur. Zo geven we meer aan de tuin dan we ervan nemen. Door biodynamisch te werken versterken we de bodem."

LP_image_weleda.png
LP_Hero_weleda-in-tekst_03.png

Zo’n 1.000 verschillende grondstoffen

Omdat Weleda zoveel grondstoffen niet zelf kan telen, zet het bedrijf over de hele wereld teeltprojecten op. In nauwe en langdurige samenwerking met de plaatselijke bevolking. In Sri Lanka bijvoorbeeld kweekt een lokale partner sandelbomen en helpt Weleda de telers om opleidingen te volgen. Zo is het bedrijf zeker van een hoge kwaliteit en een constante afname, en kan het via een correct loon bijdragen aan de welvaart van de boeren.

Eén hoofdplant per product

De ingrediënten van de verzorgingsproducten worden volgens hun specifieke werking gekozen. Meestal wordt per product één hoofdplant vastgelegd. Die plant levert de belangrijkste werkzame stoffen. Arnica werkt bijvoorbeeld herstellend op spieren en gewrichten. Berk is ontgiftend en Calendula werkt zuiverend en ook herstellend. Naast hoofdplanten bevatten de producten andere ingrediënten. De combinatie van alle ingrediënten werkt versterkend.

LP_image_weleda-in-tekst_01.png

Mét keurmerk

Alle Weleda-producten dragen het NATRUE-label. Dat is het strengste, internationale keurmerk voor natuurcosmetica en garandeert dus de beste kwaliteit. Producten met dit label zijn 100 % natuurlijk en zo veel mogelijk biologisch. Ze zijn dierproefvrij en gemaakt op mens- en natuurvriendelijke manier. Ze bevatten geen synthetische stoffen, bewaarmiddelen, siliconen of ingrediënten van minerale oorsprong.

Ook ecologie is belangrijk

Het bedrijf is klimaatneutraal: condenswater wordt hergebruikt, de magazijnen hebben LED-verlichting en de bestelwagens rijden op aardgas. De verpakkingen, die de producten beschermen, zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn recycleerbaar.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294