Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Glutenvrij

Glutenvrije producten: onze top 3

Wie coeliakie of glutenintolerantie heeft, moet op zoek naar een dieet op basis van glutenvrije producten. Dat lijkt een hele opgave, maar wij geven alvast onze 3 toppers mee.

Glutenintolerant?

Glutenvrij eten lijkt misschien de nieuwe dieettrend voor een bewuste levensstijl, maar er zijn heel wat mensen die gluten gewoonweg niet verdragen. Bij iemand met glutenintolerantie (ook wel coeliakie genoemd) stoot het immuunsysteem gluten immers af in plaats van ze op te nemen, wat zorgt voor ontstekingen in het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor wordt ook de opname van andere voedingsstoffen moeilijker. Het volgen van een glutenvrij dieet is dan de enige oplossing. Gelukkig bestaan er heel wat lekkere en smaakvolle glutenvrije producten.

Onze top 3 glutenvrije producten

1. Chocopasta Coco nature

Deze artisanale en vezelrijke chocopasta bevat geen gluten, lactose of palmolie. Wel heeft hij de heerlijke smaak van pure chocolade met een vleugje kokos. Het perfecte alternatief voor de klassieke chocopasta op je brood.

LP_image_glutenvrije-producten1.jpg

2. Pasta Felicia

De artisanale pasta’s van dit Italiaanse familiebedrijf werden speciaal ontwikkeld omdat de dochter van de zaakvoerders een glutenvrij dieet moet volgen. Ze zijn met veel liefde gemaakt en dat merk je aan de smaak.

LP_image_glutenvrije-producten2.jpg

3. Pizzabodem Bauckhof

Het is niet omdat je glutenvrij eet, dat je niet kan genieten van een lekkere pizza. Deze pizzabodem maak je snel en makkelijk zelf, en je belegt hem zoals jij het wil. 

glutenvrije pizzamix

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294