Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zuiderse pastasalade met pijnboompitten en kerstomaten

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • jonge spinazie 400 g
  • kerstomaten 150 g
  • citroenen 2
  • penne 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de spinazie grof.
  2. Pers de citroenen.
  3. Snij de kerstomaten in partjes.
Bereiding (10 min. + 10 min.)
  1. Kook de penne beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel meteen onder koud water.
  2. Meng de spinazie en het citroensap onder de pasta (het zuur van de citroen zal de spinazie een beetje doen ‘garen’).
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg samen met de kerstomaten toe aan de pasta.
  4. Voeg nog enkele scheutjes van je lekkerste extra vierge olijfolie toe en kruid naar smaak met versgemalen zwarte peper en een beetje grof zeezout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vetten 10.2 g
Verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 74.6 g
Suikers 3 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 17.4 g
Zout 0.5 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294