Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zuiderse balletjes met feta en pijnboompitten

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • gehakt rund + varken (beenhouwerij) 250 g
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • knoflook 1 tenen
  • feta 50 g
  • eidooiers 1
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • paneermeel 1 eetl.
  • rietsuiker 1 koffiel.
  • balsamicoazijn 4 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • rozemarijn (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat lichtjes afkoelen en hak grof.
  2. Snipper de peterselieblaadjes fijn.
  3. Verkruimel de feta.
  4. Pers het teentje knoflook.
Bereiding (10 min + 20 min)
  1. Meng het gehakt met de eidooier, de feta, de peterselie, het knoflook, het paneermeel, de rozemarijn en de pijnboompitten. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten mooi bruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen de balsamicoazijn samen met de rietsuiker in een klein steelpannetje en laat tot de helft inkoken.
Afwerking

Serveer de balletjes met de dip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 316 kcal
Vetten 25.4 g
Verzadigde vetzuren 8.5 g
Koolhydraten 7.2 g
Suikers 5 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 14.5 g
Zout 1.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294