Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zelfgemaakte tortillachips met avocadodip en olijvenhummus

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 6 personen

Ingrediënten

6 personen
  • avocado's 1
  • limoenen 1
  • citroenen 0.5
  • koriander 3 takken
  • knoflook 1 tenen
  • olijvenmix 2 eetl.
  • cottage cheese 3 eetl.
  • wraps 4
  • kikkererwten (blik) 200 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • komijn 1 koffiel.
  • paprika's 0.5 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.
  2. Scheur de wraps in stukken.
  3. Snij de avocado open en lepel er het vruchtvlees uit.
  4. Pers de limoen en de halve citroen.
  5. Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min + 20 min)
  1. Doe de stukjes wrap in een kom en bedruppel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de za’atar, zwarte peper en grof zeezout. Hussel goed door elkaar en leg in één laag op een bakplaat. Bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven tot de chips mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  2. Mix ondertussen de avocado samen met het limoensap en de cottage cheese tot een gladde dip. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met blaadjes koriander.
  3. Mix de kikkererwten met 1 eetl. olijfolie, de komijn, het citroensap, de olijven, het knoflook en een scheutje water tot een romige dip. Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de rest van de olijfolie en het paprikapoeder.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 321 kcal
Vetten 17.9 g
Verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 29.5 g
Suikers 1.8 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 8.2 g
Zout 1.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294