Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zelfgemaakte quinoaburger

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • erwten (diepvries) 150 g
  • spinazie 50 g
  • eieren 1
  • parmezaan 2 eetl.
  • hamburgerbroodjes 4
  • quinoa tricolore 100 g
  • havervlokken 40 g
  • mayonaise 3 eetl.
  • ketchup 1 koffiel.
  • kappertjes (bokaal) 1 eetl.
  • tarwebloem 2 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • citroensap 1 koffiel.
  • groentebouillon 0.5 blokjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de quinoa goed onder koud water.
  2. Klop het ei los.
Bereiding (5 min + 30 min. + 20 min. opstijven)
  1. Los de groentebouillon op in 2 dl water en kook hierin de quinoa 15 à 18 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de erwtjes toe.
  2. Laat lichtjes afkoelen en mix samen met de parmezaan, de uitgelekte kappertjes, het ei, het citroensap, de bloem en de havervlokken tot een glad mengsel. Kruid goed met zwarte peper en zout. Laat minstens 20 min. opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 160 °C.
  4. Vorm met de handen of met 2 lepels vier burgers. Verhit de olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin.
  5. Zet de hamburgerbroodjes 7 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Meng intussen de mayonaise en de ketchup tot een glad sausje.
  7. Snij de broodjes open, leg er wat blaadjes spinazie op, een burger, een lepel saus en terug wat spinazieblaadjes. Sluit het broodje.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vetten 30.5 g
Verzadigde vetzuren 5.2 g
Koolhydraten 54.1 g
Suikers 7 g
Vezels 6 g
Eiwitten 16.7 g
Zout 2.4 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294