Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Doe de tofoe samen met de platte peterselie en de helft van de sesamzaadjes in een blender of keukenmachine. Laat kort een paar keer draaien.

  4. Voeg de aardappelen toe en meng alles tot een dikke puree. Laat niet te lang draaien, zodat je nog wat textuur hebt.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C

  6. Bestrooi intussen het werkblad met bloem en rol de vellen bladerdeeg uit. Snij rechthoeken van ongeveer 16 op 20 cm uit. Kneed een bolletje van de rest en rol ook dat uit

  7. Maak van de tofoemengeling 2 dikke worsten en leg ze op het bladerdeeg. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei. Rol strak op en druk goed dicht.

  8. Snij de rollen in ongeveer 8 stukjes. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi de bovenkant met de rest van de sesamzaadjes.

  9. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 25 à 30 min. in de oven

  10. Tip
  11. Vervang het sesamzaad door zwarte komijn voor een lichte anijstoets

  12. Liever met vlees?
  13. Vervang de tofoeblokjes door chorizo. Verwijder eerst het vel en snij de worst daarna in stukjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 150.0 kcal
Vet 10.3 g
Verzadigd vet 4.0 g
Koolhydraat 9.9 g
Suiker 0.3 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 4.6 g
Zout 0.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294