Witloofsoep met witbier

Witloofsoep met witbier

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken (hou enkele mooie blaadjes opzij voor de afwerking).

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de ui en het knoflook goudbruin. Voeg de aardappelen toe. Meng er het witloof onder en laat 5 min. meestoven. Kruid met peper en zout.

  7. Blus met het bier en het water met de groentebouillon en laat 10 min. garen op een zacht vuur.

  8. Was de tijm en pluk de fijne blaadjes (hou wat opzij voor de afwerking). Hak de laurier, de jeneverbessen en de kruidnagels grof en doe samen met de tijmblaadjes in een leeg theezakje of thee-eitje. Laat 10 min. mee garen in de soep.

  9. Stamp intussen de maïswafels en de gebakken uitjes fijn in een vijzel.

  10. Verwijder het kruidenbuiltje en mix de soep met 50 g geitenkaas.

  11. Afwerking:
  12. Leg de witloofbladeren in het midden van de soepborden. Bedruppel met camelinaolie en bestrooi met fleur de sel en tijm. Giet de soep rond het witloof. Verkruimel de rest van de geitenkaas over het witloof en werk af met de verpulverde maïswafels.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1586.0 kj
Energie 379.0 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 23.5 g
Suiker 6.9 g
Vezel 4.7 g
Eiwit 13.9 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Groente, fruit, noten en oliën 36.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294