Volkorenlinguine met spinaziepesto en rucola

Volkorenlinguine met spinaziepesto en rucola

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.

  3. Hak het teentje knoflook grof.

  4. Pers de citroen tot je 1 eetl. sap hebt.

  5. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Hak de rucola grof.

  8. Rooster de cashewnoten zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  9. Bereiding:
  10. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Stoof intussen de spinazie enkele min. in een pan zonder vetstof. Laat even afkoelen (hou het kookvocht opzij).

  12. Mix de spinazie samen met het knoflook, de cashewnoten, het citroensap, het basilicum, 2/3 van de pecorino en 2 eetl. van het spinazievocht.

  13. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en meng (voeg eventueel nog wat spinazievocht of olijfolie toe naar smaak). Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Meng de pesto onder de pasta.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta over vier diepe borden en werk af met de rucola en de rest van de pecorino.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 650.0 kcal
Energie 2720.0 kj
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 70.5 g
Suiker 3.2 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 26.4 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294