Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Verjaardagstaart met gekaramelliseerde appeltjes en granola

Dessert meer dan 60 min. 12 stukken

Ingrediënten

12 stukken
  • eieren 8
  • suiker 250 g
  • bloem 200 g
  • vanille-extract 20 druppels
  • room (min. 35 % V.G.) 3 dl
  • bloemsuiker 3 eetl.
  • granola 3 eetl.
  • appelen 3
  • donkerbruine suiker 1.5 eetl.
  • kaneel 1 koffiel.
  • gedroogde kersen 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Klop de eieren samen met de suiker wit en luchtig (± 5 min.) en voeg de vanille toe.
  2. Snij 2 ongeschilde appelen in kleine blokjes en doe in een ovenschaal. Voeg de bruine suiker, de kaneel en de kersen toe en meng goed.
Bereiding (15 min + 50 min + afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Zeef de bloem boven het eiermengsel. Meng voorzichtig onder elkaar.
  3. Verdeel over 2 springvormen bekleed met bakpapier.
  4. Bak de vormen één voor één (niet samen) 12 à 14 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen.
  5. Zet ondertussen de appeltjes ± 20 min. in de oven. Laat afkoelen.
  6. Klop intussen de room samen met de bloemsuiker op tot slagroom.
  7. Haal de afgekoelde biscuits uit de vormen en leg er één op een taartschotel. Besmeer met een laagje slagroom van ± 1 cm dik.
  8. Snij de derde ongeschilde appel in heel dunne plakjes. Verdeel over de slagroom.
  9. Leg er de tweede biscuit bovenop. Besmeer dan volledig (bovenkant en zijkanten) met de slagroom.
  10. Werk af met de gekaramelliseerde appeltjes en bestrooi met de granola.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vetten 8.6 g
Verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 46.7 g
Suikers 31.1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 7.1 g
Zout 0.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294