Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Venkel-koolrabisalade met pecorino

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • venkels 1
  • koolrabi's 1
  • bieslook (vers) 0.5 plantjes
  • pecorino (blok) 150 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern (hou wat groen opzij voor de afwerking). Snij samen met de koolrabi in dunne plakjes (een mandoline is hiervoor ideaal).
  2. Pers de limoen.
Bereiding (15 min + 20 min marineren)
  1. Meng het limoensap met de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  2. Roer onder de koolrabi en de venkel en laat 20 min. trekken.
  3. Snipper intussen het venkelgroen en het bieslook fijn. Maak met een dunschiller krullen van de pecorino. Werk hiermee de salade af.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 251 kcal
Vetten 20.7 g
Verzadigde vetzuren 8.3 g
Koolhydraten 3.4 g
Suikers 1.3 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 11.4 g
Zout 1.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294