Veggierollade met geroosterde pompoen

Veggierollade met geroosterde pompoen

Hoofdgerecht 1 u. Lactosevrij
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de gember fijn.

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng onder de parmezaan en het knoflook.

  5. Schil de butternut, verwijder de pitten en snij in plakjes van ± 1,5 cm dik. Doe in een grote kom, kruid met zwarte peper en zout, het paprikapoeder, de koriander en de komijn. Meng goed en leg naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de parmezaan over en bedruppel met 1 eetl. olijfolie.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote pan of kookpot en stoof de sjalot en gember glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Haal uit de pan en laat goed uitlekken, hak grof en kruid met zwarte peper en zout.

  9. Rol het vel bladerdeeg open en leg de spinazie op een lijn in het midden. Leg er de rollade bovenop en vouw mooi dicht. Leg in een ovenschaal met de naad naar beneden. Roer het ei los en bestrijk hiermee de bovenkant.

  10. Zet zowel de pompoen als de rollade 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven tot beide mooi gebruind zijn. Haal uit de oven en snij de rollade in plakken.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met rijst of kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 806.0 kcal
Energie 3372.0 kj
Vet 37.0 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 5.0 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 82.4 g
Zout 5.7 g
natrium 2.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294