Veggie vogelnestjes

Veggie vogelnestjes

Hoofdgerecht 1 u. 30 min.
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Kook 4 eieren 10 min. hard in kokend water. Laat afkoelen en pel.

  3. Maal de seitan in een hakmolen (niet te fijn).

  4. Snipper de uien fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig. Voeg de seitan toe en kruid met peper, zout, nootmuskaat en komijn. Roer regelmatig.

  5. Bestrooi na enkele minuten met het boekweitmeel. Zet het vuur uit en laat even afkoelen.

  6. Bedek de hardgekookte eieren met het seitanmengsel.

  7. Klop het overgebleven ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een tweede bord.

  8. Haal de gehaktballen eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Leg op een bord en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  9. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de vogelnestjes aan alle kanten goudbruin.

  10. Tip
  11. Lekker met frietjes en een gemengde groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1577.0 kj
Energie 377.0 kcal
Vet 14.1 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 26.6 g
Suiker 3.0 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 33.8 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294