Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan pasta alfredo met broccoli en spinazie

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • broccoli's 1
  • jonge spinazie 600 g
  • bieslook 1 plantjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • knoflook 2 tenen
  • Veggie: (vegan alfredo saus) 330 g
  • macaroni 400 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • paneermeel 2 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verdeel de broccoli in roosjes.
  2. Snipper de teentjes knoflook fijn.
  3. Snipper het bieslook en de platte peterselie fijn.
  4. Rooster de pijnboompitten mooi goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
Bereiding (10 min + 30 min)
  1. Kook de pasta (kooktijd: zie verpakking) samen met de broccoliroosjes onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en hou wat kookvocht opzij.
  2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook 1 min. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken.
  3. Voeg de alfredosaus toe en laat langzaam opwarmen. Voeg daarna de verse kruiden, pasta en broccoli toe. Meng goed en voeg eventueel een beetje kookvocht toe voor een smeuïge saus.
  4. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de pijnboompitten toe. Doe in een ovenschaal, bestrooi met het paneermeel en bedruppel met 1 eetl. olijfolie. Zet onder een hete grill tot mooi gebruind.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 647 kcal
Vetten 22.6 g
Verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 82 g
Suikers 3.6 g
Vezels 8.1 g
Eiwitten 25.3 g
Zout 1.5 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294